Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Justh Gyula utcai kézilabdacsarnok ügye három éve húzódik. A szerdai testületi ülésen kiderült, hogy a hónap közepe, vége után hirdetnek győztest az építkezés közbeszerzésére.

– A közbeszerzési eljárás a kivitelezésre vonatkozóan nem kezdődhetett meg addig, amíg a közműfejlesztéseket nem valósítja meg az önkormányzat, amik a beruházáshoz nélkülözhetetlenek. Ezért kellett elbontani az ott lévő közösségi épületet. A terület egy hosszú folyamat végén állami tulajdonba került, hiszen egyházi területet is érintett – fogalmazott a testületi ülésen Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz).

Elárulta, hogy a tavalyi évben több egyeztetés is volt, így a részletes kiviteli terveket is jóvá hagyták. Az építésre 2020. január 20-a volt az ajánlattételi határidő, így február közepe, vége után hirdetnek nyertes pályázót az építésre.

Mint ismert, az újvárosi kézilabda munkacsarnok először 2017 év elején került szóba. A Magyar Kézilabda Szövetség és a kormány programjának köszönhetően 60 településen épül hasonló, ebből az egyik Makón. A Justh Gyula utcai közösségi épületet 2017 februárjában újította fel az önkormányzat 3,2 millió forint saját forrásból. Kiderült, hogy a Szikszai György Református Általános Iskola betonpályájának helye nem elég az új épülethez és mivel nem volt más megoldás, el kellett bontani a ’70-es években épült ingatlant, ami pedig 50 millió forintba került.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares