Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Egy közérdekű adatigénylésre válaszul nyilvánosságra hozta a Fővárosi Törvényszék, hogy a főbb hazai sajtótermékek közül melyiket hányszor perelték be, és ezek milyen eredményekkel zárultak.

Az Átlátszó Ki Mit Tud?-platformján keresztül intézett adatigénylés 2019. január 1. és 2019. december 31. közötti időszakot vizsgált, 61 –kormánypárti és ellenzéki- sajtóterméket érintve.

Ennek eredménye alapján kormánypárti sajtótermékek vezetik a szégyenlistát, közülük is az Origó a kiemelkedő. A fideszes lap, amely gyakran azt is megengedi magának, hogy álhírportálokat idéző módon szerző nélküli, támadó jellegű politikai cikkeket tegyen közzé,

33 peréből 21 esetben vesztett, további négyben részben adtak helyt a kereseteknek.

A Pesti Srácok esetében 31 perből 12 volt vesztes, a TV2-nél 23-ból 12, míg a Hír TV-nél 21-ből 8 járt elmarasztaló eredménnyel. A számokat elnézve nem csoda, hogy csak a Jobbik több mint 250 pert nyert az elmúlt években a kormánypárti médiumokkal szemben.

Az ellenzéki/független sajtóban összesen 87 esetről volt szó, ebből mindössze 13 volt vesztes.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares