Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A szalagavatóhoz kapcsolódó műsort a Hagymaházban, a vacsorát a Korona dísztermeiben tartotta a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola szombaton. Összesen 58 végzőst köszöntöttek.

– 2013-ban, amikor a Földművelésügyi Minisztérium átvette az iskola fenntartását úgy döntöttünk, hogy a mennyiség helyett a minőség útját követjük. Ez egy jó döntés volt, az iskola egyre jobban összefor a minőségi képzéssel. Makó környékén Európa legjobb termőföldjei terülnek el, ezeket csak minőségi oktatásban tudást szerzett, jól képzett szakemberek tudják megművelni – fogalmazott köszöntőjében Horváth Zoltán.

Az igazgató szerint a megművelés után ezek a szakemberek tudják az asztalunkra tenni a minőségi ételt, amelyet megvásárolhatunk a boltokban, a piacon. Úgy véli, most még többségében a nagy, mennyiségi, jól mutató élelmiszereket vásároljuk meg, aminek a beltartalmi értékét kevésbé ismerjük. Ezen szeretnének változtatni: a végzős tanulók mind egyedi emberek, különböző tudással hagyják el az iskolát, ők lesznek azok, akik dolgos emberekként működtetik a mezőgazdasági termelést.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares