Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy ételfutárral, valamint egy lakópark építkezésén áruátvevőként dolgozó férfival szemben, akik tavaly tavasszal kerültek egymással bűncselekményt megvalósító konfliktusba – írja honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint 2019. április 3-án, 10 óra körül, az ételfutárként dolgozó vádlott gépkocsival szállított ki egy lakópark építkezésére az ott dolgozók által megrendelt ételt. Miután a helyszínre érkezett, behajtott a forgalomtól elzárt, kizárólag építkezési célforgalom számára nyitott építkezési területre, majd a kapu után néhány méterre megállt és telefonon hívta a megrendelőt.

Illetéktelen behajtását észlelte a biztonsági őr, aki felszólította a terület elhagyására. A vádlott erre nem volt hajlandó, tovább telefonált és a gépkocsi csomagtartóját kinyitotta, hogy a megrendelt ételt kivegye. Ekkor lépett oda hozzá az épülő lakópark területén áruátvevőként dolgozó másik vádlott és kérdőre vonta, hogy miért nem hagyja el a lezárt építési területet.

Ezután közöttük szóváltás alakult ki, az ételfutár gépkocsiba beülve tolatni kezdett, majd hirtelen nagy gázadással előre indult az autó előtt álló férfi felé. Azonban az autót még elütés előtt, a lábat érintve állóra fékezte, majd a gépkocsival ismét hátrafelé indult, amikor a gépkocsi előtt álló férfi nagy erővel az autó bal első sárvédőjébe belerúgott, behorpasztva azt. A tolatás közben nekihajtott a bejárati kapu egy tartóoszlopának, amikor is az autó előtt álló férfi felemelt egy 7 kilós vaselemet, és azzal a gépkocsi felé indult, miközben tovább szidalmazták egymást.

Ekkor az autót vezető férfi nagy gázadással ismét előre indult, nekikormányozva az autót az áruátvevőként dolgozó vádlottnak, aki ez elől kitért, majd az ismét tolatni kezdő autó ajtaját megpróbálta kinyitni, de mivel ez nem sikerült, bedobta a kezében levő vaselemet az autó vezető oldali ablakán. A 33 x 20 cm nagyságú, egy cm vastagságú vaselem – amelynek egyik oldalából arra rá heggesztve négy vasrúd állt ki  – az ablak beszakítása után közvetlenül a vezető feje előtt repült el, és az autó jobb első ülésére esett.

A betörő ablak miatt berepülő üvegszilánkok a sofőrnek kisebb sérüléseket okoztak és az egyébként súlyos, életveszélyes koponya és agysérülések okozására alkalmas eredmény csak és kizárólag a véletlen folytán maradt el, mivel az autót vezető vádlott a dobás pillanatában alászedett kormánykerékkel tolató mozgást végzett.

A cselekménysorozattal összefüggésben az autóban 64.000.-Ft kár keletkezett, míg az építési területen 178.000.-Ft kárt okozott az autót vezető vádlott a vaskapu egyik oszlopának, illetőleg a biztonsági szolgálat irodai konténerének történő nekihajtással.

A főügyészség az ételfutárként dolgozó vádlottat garázdaság vétségével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével, míg a lakóparkban dolgozó vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(ugyeszseg.hu, fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá