Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A bankfiók mellett, a szökőkúttól és a könyvtártól nem messze hosszú ideje nem működik az elektronikus információs pont, ami a turistákat és a makóiakat is kiszolgálta. Megkerestük az önkormányzatot, akik közölték, hogy ezt elbontják a közeljőben pedig hasonló pontokat helyeznek ki turisztikai pályázatból.

A zöld fülke, az elektronikus információs pontot 2012-ben helyezték ki. A készülék érintőképernyős volt, fotókat, térképet lehetett nézni Makóról, vagy szelfiket készíteni és elküldeni a megadott e-mail címre. Természetesen több nyelvű volt és gyengén látók is könnyedén használhatták.

Az e-info pont a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében került ki. A pályázat 112 millió forintról szólt és többek között ilyen eszközöket helyeztek ki a városokban; tanulmányutat szerveztek újságíróknak; a településeket turisztikai vonzerejét bemutató kisfilmek készültek és egyéb marketing tevékenységre fordították.

A gép jó ideje nem működik. Az önkormányzattól a következőket tudtuk meg:

,,az információs pontot Makó Város Önkormányzata annak üzemképtelen műszaki állapotára való tekintettel 2020. február 16-ig elbonttatja; azonban turisztikai pályázatból a közeljövőben hasonló információs pontok kihelyezésére kerül sor a város különböző pontjain.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares