Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az elkerülő és a Rákosi úti kereszteződésben az elmúlt években közel 50 baleset történt és négyen meghaltak. A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. megkezdte a csomópont átalakításának előkészítését, az önkormányzat pedig tulajdonosi hozzájárulást adott egy békéscsabai cégnek a tervezés elindítására.

A képviselő-testület 2015 februárjában döntött arról, hogy a 430-as és 4432-es utak kereszteződését átépítik körforgalommá. Elsőként a Magyar Közúthoz, majd az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz fordult az önkormányzat. Azóta több forgalomlassítót helyeztek ki, felfestéssel látták el az utat és több táblát helyeztek ki, de a balesetek nem szűntek meg.

A város újra a minisztériumhoz fordult, de a kormány közben visszavonta a rövid- és középtávú közúti infrastruktúra fejlesztéséről szóló kormányhatározatot.

A minisztérium tavaly májusban levelet küldött az önkormányzatnak. Ebből kiderül, hogy a körforgalommá való átalakítást elkezte a NIF Zrt. előkészíteni. A tervezési feladatokat a békéscsabai székhelyű Körös-Road Mérnöki Tervező, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi – a januári testületi ülésen ők kérték és kapták meg a tulajdonosi hozzájárulást, hiszen önkormányzati területet is érint a munka.

Hogy ténylegesen mikor lehet ott körforgalom, azt nem tudni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares