Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A pénzügyőrök két szerb busz ellenőrzésekor 720 doboz adózatlan cigarettát és 16 liter alkoholt találtak Röszkén.

Egy Szerbiából Németországba tartó buszt ellenőriztek Röszkén. A sofőrök és utasaik nem jelentettek be vám- és adóköteles árut.

A nyilatkozattal szemben, a szigorított ellenőrzésen a pénzügyőrök arra lettek figyelmesek, hogy a jármű plafonjának paneljeit elmozgatták. Rövid kutatás után a plafonból, a sofőröknél lévő gyári tároló rekeszből, az utastér padozata alól és a járművezetők személyes csomagjaiból összesen 430 doboz, különböző márkájú (Marlboro, Lucky Strike, Winston, Davidoff, Camel) adózatlan cigarettát és 16 liter ismeretlen eredetű alkoholt pakoltak ki a pénzügyőrök.

A három szerb sofőr a dohányterméket és alkoholt magáénak vallotta.

 

A következő, szintén Németországba tartó szerb busz sofőrjei sem jártak jobban. A jármű hátsó lépcsői alatt kialakított rejtekhelyen, üdítős dobozokba gondosan becsomagolva összesen 290 doboz különböző márkájú (L&M, Marlboro, Davidoff, Lucky Strike) adózatlan dohányt találtak a pénzügyőrök.

A két ügyben a több mint egymillió forint értékű adózatlan füstölnivalót és alkoholt lefoglalták. A kiszabott 2,5 millió forint bírság mellett költségvetési csalás miatt mindkét esetben feljelentést tettek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares