Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az önkormányzat költségvetésében az idei évben közel 6 milliárd forint összegű beruházás, fejlesztés szerepel. A tavalyi évhez hasonlóan folytatódnak a Területi Operatív Program keretében kiírt és elnyert pályázati forrásokból, valamint a Modern Városok Program keretein belül a kormány által Vásárhelynek megítélt igen jelentős összegű támogatásokból megvalósuló beruházások – közölte a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A nyertes pályázatok nyomán 2019-ben az Ipari Park infrastrukturális fejlesztése elkészült, csak a szerverház építése húzódik még. A keleti elkerülő út építése, az óvodák korszerűsítése, a meglévő kerékpárutak felújítása, valamint a Zöld Vásárhely – környezettudatos közterület-megújítása, az önkormányzat ASP Központhoz való csatlakozása, a Malmok útja – Széldaráló visszatelepítése a Kopáncsi Tanyamúzeumhoz, a Papi-féle szélmalom felújítása, a Csúcsi Fazekasház veszélyelhárító állagmegóvása, felújítási munkálatai, a Csomorkányi utat az Erzsébeti úttal összekötő dűlőút felújítása fejeződött be.

Támogatási szerződés módosításra került sor a befejezési határidő hosszabbítása érdekében a Klauzál Gábor Általános Iskola Klauzál és Nádor utcai telepe, valamint a Szent István Általános Iskola Szent István utcai épületének energetikai korszerűsítése és a Kovács-Küry Időskorúak Otthonának energetikai korszerűsítése esetében.

Tovább folytatódik az előző években megkezdett pályázati célok megvalósítása, így a Hódmezővásárhely Szennyvíztisztítása és Kishomok szennyvízcsatornázás II. szakasza, amelynek várható befejezése 2022. év vége, az Eötvös József Szakközépiskola és Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény energetikai korszerűsítése, a leromlott városi területek rehabilitációja – a lakásprogram keretében több, mint száz szociális bérlakás energetikai korszerűsítése, és Közösségi Ház létesítése fog megtörténni-, a foglalkoztatási együttműködések kialakítása, a társadalmi együttműködés erősítését szolgáló komplex programok megvalósítása, a helyi identitás és kohézió erősítése, a helyi közösségfejlesztési stratégia megvalósítása, az Időspirál Élményközpont fejlesztése kapcsán már csak rendezvények szervezése, erőgépek, munkagépek 2020. tavaszán történő beszerzése.

Az idei költségvetésük 6 494 071 eFt összegben tartalmaz fejlesztésekkel, beruházásokkal és egyéb felhalmozási céllal kapcsolatos kiadásokat.

A Modern Városok Programról egy másik cikkben számolunk be.

(Fotó: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares