Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Nikola Gruevszki, miután hazájában szabadságvesztésre ítélték, 2018-ban menekült Magyarországra, ahol menekültstátuszt kapott. A Balkaninsight elemzése szerint a volt miniszterelnököt támogató médiumokat magyar tulajdonban lévő cégek tartották el hirdetésekkel – olvasható a hvg.hu lapszemléjében.

Ezek a médiafelületek a VMRO-DPMNE választási veresége után kerültek nehéz anyagi helyzetbe, a finanszírozásban 2017-ben jelentek meg magyar vállalatok. A lap szerint a macedón médiapiacon felbukkant két magyar állampolgár, Schatz Péter és Adamik Ágnes.

A hirdető vállalatok között említik az olívaolajat forgalmazó Oliveryt, a Skin Delight kozmetikai céget vagy például a Bonyart webáruházat. A Balkaninsight és a BIRN oknyomozói megkeresték a cégeket, a tulajdonosok elmondása szerint barátaik kérték fel őket a reklámokra.

A hirdetők egy része azóta már felhagyott az észak-macedóniai kampányokkal.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares