Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Kálló Gergely, az ellenzéki pártok közös jelöltje győzött a Fejér megye 4. választókerületében rendezett időközi országgyűlési választáson vasárnap. 98%-os feldolgozottságnál a szavazatok 56%-át kapta, a Fidesz által támogatott független jelölt, Molnár Tibor 37%-ot. Mint arról beszámoltunk: értesüléseink szerint a telefonos kampányban Makó fideszes polgármestere, Farkas Éva Erzsébet is részt vett, Molnár támogatására kérte az ott élőket.

Mint ismert, a választást azért kellett kiírni, mert az őszi helyhatósági választáson polgármesterré választott jobbikos Pintér Tamás összeférhetetlenség miatt lemondott egyéni képviselői mandátumáról. A választáson az ellenzék közös jelöltje a jobbikos Kálló Gergely lett, a kormánypártok viszont nem állítottak ki saját jelöltet, hosszas huzavona után végül Iváncsa polgármestere mögé álltak be.

Harmadik helyen Dr. Sürü Renáta (független) végzett 2,93%-al, negyediken Árgyelán János (Mi Hazánk) 2,23%-ot kapva. Medveczki Zoltán (Zöldek) és Borbély József (Tempo Párt) 1% alatt végzett.

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares