Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Több térségbeli, illetve meghatározó tulajdoni hányaddal rendelkező önkormányzathoz hasonlóan a makói is elutasítja a vízszolgáltató Alföldvíz Zrt. tőkeemlése iránti kérelmét – derül ki a jövő heti testületi ülés anyagából.

A cég december közepén tájékoztatta a tulajdonosokat, hogy 1,713 milliárd forintra nőhet a veszteség 2020-ra, ezért tőkeemelést kértek. Az előterjesztésben az olvasható: ,,a makói önkormányzat nem látja biztosítottnak, hogy a tőkeemelés az elkövetkező évekre vonatkozólag garantálni tudja az Alföldvíz Zrt. kiegyensúlyozott működését, illetve a veszteséges gazdálkodás megszűntetését.” Ezért az önkormányzatnak nem áll szándékában részvényt vásárolnia tőkeemlés céljából.

Mint arrról korábban beszámoltunk: a tulajdonosi tőkeemelés elmaradása ellenére a munkabéreket, a beszállítókat, a számlákat és az adókat ki tudja fizetni a cég. Az önkormányzatok elutasító válasza azt jelenti, hogy a hiány kezeléséhez külső beavatkozás szükséges, ami lehet jogszabályi változás vagy a tejes hazai víziközmű-ágazatra kiterjedt stratégiai megoldás bevezetése.

Az Alföldvíz 131 településen szolgáltat, Csongrád megye nagy részében is, így a térségben Ambrózfalván, Apátfalván, Csanádalbertin, Csanádpalotán, Ferencszálláson, Földeákon, Hódmezővásárhelyen, Királyhegyesen, Kiszomboron, Kövegyen, Kübekházán, Magyarcsanádon, Makón, Maroslelén, Mártélyon, Nagyéren, Nagylakon, Óföldeákon, Pitvaroson és Székkutason.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares