Hirdet茅s
Becs眉lt olvas谩si id艖: 2 perc

Unok谩z贸s csal谩sokra specializ谩l贸dott b疟nszervezet tagjait fogt谩k el a B茅k茅s megyei rend艖r枚k. Egy id艖ben h谩rom v谩rosb贸l, Budapestr艖l, Mak贸r贸l 茅s Izs贸falv谩r贸l 枚sszesen hat f茅rfit 谩ll铆tottak el艖, akik Budapest mellett h茅t megy茅ben k枚vethettek el b疟ncselekm茅nyeket.

K眉lf枚ldr艖l ir谩ny铆tott b疟nszervezet tagjait fogt谩k el a B茅k茅s Megyei Rend艖r-f艖kapit谩nys谩g rend艖rei. A 2020. febru谩r 17-茅n megtartott, 枚sszehangolt akci贸 keret茅ben a f艖kapit谩nys谩g B疟n眉gyi Igazgat贸s谩g谩nak nyomoz贸i, felder铆t艖i, a K枚zter眉leti T谩mogat贸 Aloszt谩ly 茅s a Gyulai Rend艖rkapit谩nys谩g rend艖rei a helyben szolg谩latot teljes铆t艖 rend艖r枚k seg铆ts茅g茅vel egy id艖ben h谩rom telep眉l茅sen int茅zkedtek. Hajnali 5 贸ra k枚r眉l Budapesten, Izs贸falv谩n 茅s Mak贸n fogtak el 枚sszesen hat f茅rfit. 艕k a gyan煤 szerint k眉lf枚ld枚n 茅l艖 t谩rsaik seg铆ts茅g茅vel t枚bb milli贸 forintot 茅s 茅kszereket csaltak ki id艖s emberekt艖l.

A m谩r j贸l ismert m贸dszert alkalmazt谩k

K茅t f茅rfi Angli谩b贸l telefonon h铆vogatott fel magyarorsz谩gi sz谩mokat, majd a h铆v谩sokat fogad贸k unok谩j谩nak, gyermek茅nek, keresztgyermek茅nek adt谩k ki magukat. Azt 谩ll铆tott谩k, hogy bajban vannak, k枚zleked茅si balesetet szenvedtek 茅s azonnal p茅nzre van sz眉ks茅g眉k. Elmondt谩k, hogy nem tudnak elmenni a p茅nz茅rt, egy megb铆zhat贸 bar谩tjukat k眉ldik 茅rte, 茅s az is j贸, ha a p茅nz mell茅 茅kszert is tudnak neki adni.

Az Angli谩b贸l telefon谩lgat贸 p谩ros ir谩ny铆totta azokat, akik Magyarorsz谩gon szem茅lyesen felkerest茅k az id艖seket, 艖k mondt谩k meg nekik, mikor 茅s milyen c铆mekre kell menni眉k. A felh铆vott emberek k枚z眉l t枚bben r谩ismertek a m贸dszerre, amelyr艖l t枚bb b疟nmegel艖z茅si t茅m谩j煤 felh铆v谩s, valamint kisfilm is k茅sz眉lt. Felh铆vt谩k a rokonaikat, 茅s miut谩n kider眉lt, hogy senkinek nem esett baja, nem fizettek.

Voltak azonban olyanok, akik odaadt谩k a megtakar铆tott p茅nz眉ket 茅s 茅kszereiket

B茅k茅s megy茅ben egy gyulai id艖s f茅rfit艖l m谩sf茅l milli贸 forintot, B茅k茅sen egy 80 茅ves n艖t艖l p茅nzt 茅s 茅kszereket vittek el. Emellett egy debreceni n艖t艖l 3 milli贸 200 ezer forintot csaltak ki, illetve t枚bben, k枚zt眉k egy mez艖k枚vesdi, 茅s k茅t szegedi n艖 egymilli贸 forintn谩l is t枚bbet adtak oda a n谩luk jelentkez艖 ismeretleneknek. A budapesti 茅s izs贸falvi f茅rfiak a nyomoz谩s eddigi adatai szerint Budapest mellett h茅t megy茅ben k枚vettek el b疟ncselekm茅nyeket, de a vizsg谩lat sor谩n a s茅rtettek 茅s az 茅rintett megy茅k sz谩ma val贸sz铆n疟leg emelkedik majd. Elfog谩sukkor a rend艖r枚k k茅szp茅nzt, 茅kszereket, valamint a csal谩sokhoz haszn谩lt mobiltelefonokat, aut贸t foglaltak le t艖l眉k.

A Gyulai Rend艖rkapit谩nys谩g a b疟nszervezetben elk枚vetett csal谩s b疟ntettel gyan煤s铆that贸 hat f茅rfit 艖rizetbe vette. Angli谩ban 茅l艖 t谩rsaikat,聽Moln谩r Oliv茅rt聽茅s聽Horv谩th Ern艖t k枚r枚zi a rend艖rs茅g.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretn茅, ha a j枚v艖ben is olvashatna ilyeneket?

A Cs铆p艖s teljesen f眉ggetlen h铆rport谩l a korm谩nyt贸l.聽C茅lunk a Mak贸 茅s t茅rs茅gi val贸s谩g bemutat谩sa, k眉zdelem a korrupci贸 茅s a k枚z茅leti arrogancia ellen.聽Nem 谩ll m枚g枚tt眉nk milli谩rdos 茅s nem vagyunk kit枚mve k枚zp茅nzzel sem. 脡ppen ez茅rt m疟k枚d茅s眉nkre az olvas贸k, az 脰n枚k聽seg铆ts茅g茅re van sz眉ks茅g眉nk.

A Patreonon k枚nnyed茅n be谩ll铆thatja, mekkora 枚sszeggel tudja t谩mogatni munk谩nkat.

Havi k茅t k谩v茅 谩ra, azaz 500 forint is nagy seg铆ts茅g!

TOV脕BB A R脡SZLETEKHEZ…

Hirdet茅s

Sz贸ljon hozz谩

shares