Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az Országgyűlés hétfőn napirend előtti felszólalásokkal folytatta munkáját, melyre mindenképpen rányomta a bélyegét a vásárnapi időközi országgyűlési választás, amelyen az ellenzék által támogatott jobbikos Kálló Gergely szerzett parlamenti mandátumot. 

Jakab Péter most először szólalt fel a Jobbik elnökeként és arról beszélt, hogy Dunaújváros 3 tanulsággal szolgált:

  • ne nézd hülyének a magyart, mert pórul jársz: kiplakátolhatják, hogy Magyarország jobban teljesít, de boltban a kasszánál úgyis minden kiderül. Nem hülyíteni kell, hanem kormányozni.
  • A pénz nem azé, aki ellopja, hanem aki megdolgozik érte: példaként felhozta a Mátrai Erőművet, amely ha nyereséges, akkor a fideszesekké, ha pedig nem, akkor a népé.
  • Kard által vész, ki kardot ragad: mint rákosi, aki nincs velünk, az ellenünk van: soros bérencnek tekintik azt, aki hajlandó gondolkozni, hajbókolásért viszont elismerés jár – fogalmazott, majd hozzátette: Dömötör Csaba államtitkár is hajbókolásért kapott 2,6 millió forintos jutalmat (miközben a mentősök 4 ezret).

Jakab Péter hangsúlyozta, a Jobbik tanult a hibáiból, visszahívta Kulcsár Gergelyt is. Azt kérte a kormánypártoktól, hogy „tanuljanak már a bukásból”. A Jobbik a tolvajok ellen jött létre 2003-ban, de azóta jött a kétharmad, és egy „elmeháborodott”, aki már nemcsak a pénzünket veszi el – fogalmazott.

Leszögezte, ő a garancia arra, hogy lesz elszámoltatás. A Fidesznek is megvan a Kulcsár Gergelye, csak ő egy országot köpött szemen, és Orbán Viktornak hívják – mondta Jakab Péter.

Ígéretet tett arra is, hogy 2022-ben 106 Ludas Matyi fogja a fideszes Döbrögiket móresre tanítani.

Dömötör Csaba válaszában továbbra is a régi Gyurcsányozást ismételgette, illetve a dunaújvárosi eredményekből is csak annyit tudott leszűrni – legalábbis erről beszélt -, hogy a Jobbik átvitte a fogkeféjét a baloldalhoz.

(alfahir.hu nyomán, fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares