Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az ellenem jogtalanul indított perben hozott ítéletet nem fogadom el. Természetesen fellebbezni fogok. Pusztán azt várom, hogy az ítéletet írásban is megkapjam – tájékoztatott közösségi oldalán a Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért képviselője.

Krupiczer Ferenc szerint a Cseri Tamás (Fidesz) által kreált vád alaptalan. Úgy érzi, a bíróság korrekt módon járt el a tárgyaláson, a per levezetésével nem is volt semmi baj. Ugyanakkor képviselőtársa érdekes kijelentéseket tett a vásárhelyi közgyűlésben. Először 2019. december 12-én, másodszor 2020. február 13-án. Cseri így szólt a polgármester, hogy

„Mindegy, hogy mi hogy vélekedünk az esetről, majd meglátjuk, hogy a bíróság miként dönt.”

Tehát lényegtelen, hogy a képviselő-testület hogyan dönt, mert az ítélet már elkészült.

Krupiczer felhívja rá a figyelmet, hogy választás 2019. október 13-án volt. Az esküt október 23-án tette le, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak 2019. október 30-án jelentette be a Rádió Color felfüggesztését. Az NMHH a bejelentést visszaigazolta, azaz bőven az előírt 30 napnál rövidebb idő alatt hallgatott el a rádió.

A felperes Kormányhivatal szerint is a méltatlanság akkor állja meg a helyét, ha az összeférhetetlenség fennáll. Az összeférhetetlenség nem állt meg, ezt a bíróság is kimondta ítéletében. A képviselő úgy véli, ebben a perben háromféle döntés születhetett volna:

  • Az összeférhetetlenség fennáll és akkor méltatlan is,
  • nem összeférhetetlen és akkor a méltatlanság sem áll fenn,
  • összeférhetetlen, de nem méltatlan.

A hozott ítélet tehát egyszerűen téves, Krupiczer szerint ilyen nem létezhet.

Másodfokon születik majd végső döntés.

Mint arról beszámoltunk, méltatlan képviselői mandátumára Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselő Hódmezővásárhelyen a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szerint. Azzal indokolják, hogy Krupiczer ugyan időben megszüntette a Rádió Color adását, ezért az összeférhetetlenséget rendezte, viszont nem tájékoztatta időben a közgyűlést.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares