Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Szikszai Zsuzsanna határozott idejű megbízatása lejár, ezért a képviselő-testület pályázatot írt ki. A bíráló bizottságban öten vannak, köztük két makói: dr. Halmágyi Pál nyugalmazott múzeumigazgató, a helyi Fidesz alelnöke és Kovács Sándor, fideszes önkormányzati képviselő.

A pályázat szerint a vezetői megbízás határozott időre, 5 évre, 2020.május 1-től 2025. április 30-ig-ig szól. Feltétel a főiskolai végzettség, könyvtár- és muzeális területen szerzett legalább 5 év feletti szakmai tapasztalat, felhasználói szintű használata a MS Office-nak, vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása, magyar állampolgárság, cselekvőképesség és büntetlen előélet.

A véleményező bizottság tagja

  • Dr. Bereczki Ibolya, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgató-helyettese, a Pulszky Társaság Magyar Múzeumi Egyesület tagja;
  • Dr. Fogas Ottó, a szegedi Móra Ferenc Múzeum igazgatója, a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének tagja;
  • Dr. Halmágyi Pál történész, a Makói József Attila Múzeum nyugalmazott igazgatója és történetesen a makói Fidesz alelnöke
  • Kovács Sándor fideszes önkormányzati képviselő, a Makovecz Imre Bizottság elnöke
  • és Fehér Miklós, az OSZK igazgató-helyettese.

A pályázatokat 2020. március 30-ig várják, az elbírálás határideje április 30. A pályázó kérheti, hogy anyagát zárt ülésen tárgyalja a testület.

Szikszai Zsuzsannát 2015. április 22-én nevezték ki zárt ülésen a könyvtár és a múzeum élére, a megbízatása pedig most jár le.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares