Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Tesco weboldalán közzétette az „Ön választ, mi segítünk” programjának eredményeit.  A Makói Természetbarát Sport Egyesület pályázata a Hódmezővásárhelyi Box Klubbal és a Zöldlépés Nordic Walking Közhasznú Egyesülettel versenyzett. A makóiak közel 15 ezer szavazatot kaptak és ők nyerték meg a program 400 ezer forintos támogatását.

A Tesco kiírt egy pályázatot civil szervezetek támogatására. A Makói Természetbarát Sportegyesület azt találta ki, hogy létrehoznak egy turista útvonalat a Maros parton Makó és Apátfalva között az ártéri galéria erdőben, ahol jelenleg egy vadcsapás van, meglévő, részben tönkrement tanösvénnyel. Kitalálták azt is, hogy ugyanitt digitális tanösvényt is létesítenek, azaz olyan mobiltelefonos applikációt készítenek, amellyel előre megadott GPS koordináták alapján információkat lehet letölteni a telefonra.

A koronggal történtő szavazás január 20. és február 16. között zajlott az áruházakban. A végeredményeket felrakta honlapjára a Tesco. Az 59-es körzetben első lett a Makói Természetbarát Sport Egyesület (14960 szavazat), második a Zöldlépés Nordic Walking Közhasznú Egyesület (11031 szavazat), harmadik a Hódmezővásárhelyi Box Klub (9503 szavazat).

A 400 ezer forintos csekk jelképes átadása Makón lesz, a hétvégén pedig már terepszemlét tartanak Apátfalván – írta a közösségi oldalon Hajdu Gábor, a Makói Természetbarát Sport Egyesület vezetőségi tagja.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares