Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mint arról tegnap beszámoltunk, zajlik az önkormányzati cégek átvilágítása Hódmezővásárhelyen. A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata két újabb érdekes esetet tett közzé a HMSZ Zrt. kapcsán.

Az átvizsgálás nyomán megállapítást nyert, hogy a társaságnál az előző évekbeli vagyontárgyakra vonatkozó dokumentumok (köznyelvben leltárnak is nevezik) maradéktalanul nem lelhetők fel, így az igazgatóság még 2019 végén teljeskörű leltár felvételét rendelte el. Ez a munkatársak bevonásával meg is történt, de ezen adatok kiértékelése teljes körűen csak a mérlegzárás során fejeződik be.

Azt már látjuk, hogy több eszköz nem lelhető fel a társaságnál, amelyek közül a legérdekesebb egy éjjellátó készülék. Jogosan fogalmazódik meg a kérdés: miért kellett a HMSZ-nek éjjellátó készülék?

– közölte a hírszolgálat.

A HMSZ Zrt. Klauzál utcai telephelyén kukákat és úti-sót tárolt, melyet nagyon hivatalosan megfogalmazva: élőerős őrzéssel biztosított.

Vagyis emberek álldogáltak üres kukák és út szórására alkalmas só mellett és őrizték azt.

A biztonsági őrzéssel megbízott cégnek a HMSZ több, mint 50 millió forintot fizetett ki körülbelül 3 évre, ez durván majdnem másfél millió forint havonta. Ugyan korábban az őrzési díj csökkentésre került, de ez még így sem volt arányban az ott őrzött értékekkel, így ezt a szerződést a cég megszüntette.

(Fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares