Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Március 7-én jelentették be, hogy diagnosztizálták az ötödik koronavírus-fertőzöttet Magyarországon. Egy 70 éves, súlyosan beteg férfit, akit a Szent László kórházban ápolnak. Az akkori hivatalos kommunikáció szerint a fiától kaphatta el a fertőzést, aki Franciaországban és Olaszországban is járt.

Itt van az első anomália: a fiú azt nyilatkozta az Indexnek, hogy nem járt Olaszországban, sőt, több mint egy héttel korábban koronavírus-gyanúval vizsgálták a Szent Lászlóban, ahonnan végül hazaküldték, de abban sem biztos, hogy elvégezték rajta a vírustesztet.

Ezt követően Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa elismerte, hogy a beteg férfi fiát, akinek azóta az édesanyja is elkapta a vírust, vizsgálták, de az akkor érvényes protokollnak megfelelően elengedték. Később, a fiú elmondása szerint, a magyar hatóságok mégis megkeresték a svéd illetékeseket, hogy teszteljék a férfit, aki azóta Svédországba utazott.

Találkoztak vagy sem?

Tehát először az volt a hatóságok álláspontja, hogy az idős beteget a fia fertőzhette meg, a tegnapi sajtótájékoztatón viszont azt mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos, hogy nem is találkoztak egymással.

Az Index ezért újra megkereste a fiút, aki ezúttal is megerősítette,

de, többször is találkozott az édesapjával, miután hazatért Franciaországból, konkrétan a szüleinél lakott, amíg itthon volt.

(alfahir.hu, fotó: MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá