Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A pénzügyőrök Békés megyében a 47-es főúton ellenőrizték azt a 3,5 tonnás teherautót, aminek sofőrje az áru eredetét nem tudta igazolni.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai közúti ellenőrzésen állítottak meg egy teherautót, ami különféle hústerméket szállított. A sofőr csak 20 kilogramm áruról tudott szállítólevelet bemutatni, miközben a raktérben több mint 500 kilogramm, több mint egymillió forintot érő szárazárut (kolbász, kacsazsír, tepertő, disznósajt) szállított.

A pénzügyőrök az igazolatlan eredetű szállítmányról értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik megállapították, hogy a cégnek nincs engedélye más által gyártott élelmiszerek forgalmazására, ezért az áru egy részének azonnali megsemmisítését rendelték el, míg a másik részét további vizsgálatok miatt zár alá vették.

Az ellenőrzésen az is kiderült, hogy a vizsgált cégnek több mint 2,5 millió forint adótartozása van, ezért a pénzügyőrök felvették a kapcsolatot a társaság képviselőjével, aki azonnal átutalta a tartozás teljes összegét.

Az eset után a vállalkozás további adóellenőrzésekre számíthat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares