Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az északolasz Vo’ kisvárosból jelentették az első koronavírus okozta halálesetet egész Olaszországból. A Padovai Egyetem kutatói és a Vöröskereszt ezután kezdtek kísérletbe a városban, mind a 3300 lakót kétszer tesztelték, azokat is, akik semmilyen tünetet nem mutattak.

A vizsgálat kezdetekor, március 6-án, legalább 90 fertőzött volt Vo’-ban, mindegyiküket elkülönítették, így nem fertőztek tovább.

Azért voltunk képesek megakadályozni a járvány továbbterjedését, mert azonosítottuk és kiiktattuk a rejtett fertőzéseket is

– mondta Andrea Crisanti kutató.

A tesztelések során legkevesebb hat, teljesen tünetmentes hordozót is azonosítottak, akik szintén fertőzőképesek voltak, de izolálták őket, azóta Vo’ városában egyetlen koronavírusos megbetegedés sincs.

(Index/Guardian nyomán, fotó: AP)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares