Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A 2020. március 16-án tartott összevont bizottsági ülésen Dr. Debreczeni István polgármester előzetes javaslatot tett posztumusz díszpolgári cím átadására Kovács Sándor részére – közölte Csanádpalota Város Önkormányzata – Hivatalos oldala.

Kovács Sándort 2006-ban választották polgármesterré a kisvárosban. Harmadik ciklusát töltötte, amikor 2017 tavaszán, 59 évesen súlyos betegségben elhunyt.

2018-ban már felvetődött, hogy megkapja a díszpolgári címet. A Délmagyarország beszámolója szerint Krivánné Bán Hajnalka kezdeményezte, de nem lett belőle semmi. A megyei napilapnak az akkori polgármester, Nyergesné Kovács Erzsébet elmondta, a többség nem támogatta a Kovács Sándor kitüntetésére vonatkozó javaslatot, amiről a szokásoknak megfelelően zárt ülésen szavaztak, így nem árulhatott el többet.

A díszpolgári cím idén is, mint minden évben a Városnapon kerül átadásra, ami augusztusban várható. Természetesen további javaslatokat ezután is fogad az önkormányzat facebook-üzenet formájában, esetleg a jegyzo@csanadpalota.hu e-mail címen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares