Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Többek között már Makón sem az Elios-ügyben szügyig érintett cég, a Sistrade Kft. üzemelteti a helyi közvilágítást. Az eddig szinte teljesen ismeretlen PLH Közvilágítás Kft. 29 települést szerzett meg, köztük a felcsúti közös önkormányzat összes települését, valamint például Makó, Hévíz, Keszthely és Tapolca is a cég zsákjában kötött ki – derül ki az mfor.hu cikkéből.

A Sistrade Kft. – amellyel szemben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentésében konkrét vádiratot fogalmazott meg – eddig 62 településen üzemeltette a közvilágítási rendszert, de a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) honlapján megtalálható és március 11-én publikált határozat értelmében ez a szám 5 településre esett vissza: csak Pécs, Gyula, Zalaegerszeg, Tatabánya és Csépa nevű településen világít tovább a Sistrade. Ez a cég volt a makói közvilágítás szolgáltatója is.

Tulajdonosa Hamar Endre ügyvéd, a valasz.hu cikke szerint egy iskolába járt Tiborcz Istvánnal, majd 2011-től közös vállalkozást működtettek Hamar & Tiborcz Jogi és Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. néven. Később a Dr. Hamar Ügyvédi Iroda hajtotta fel a turai kastélyt Tiborcz Istvánéknak, és a jogász a Mészáros Lőrinc körüli nagy ingatlanszerzéseknél is közreműködött.

Magyar Narancs írta meg, hogy Keszthelyen és Makón nagyjából ugyanannyi lámpatest karbantartására kötöttek megállapodást úgy, hogy 4 évre Makó 35,4 millió, míg Keszthely 5 évre 23,6 millió forintot fizetett a szolgáltatásért. Most már Makó és Keszthely is a PLH felségterülete lett.

Az mfor.hu teljes cikkét itt lehet elolvasni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares