Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Hiába kérte a háziorvos, hogy végezzenek el koronavírus-tesztet egy 67 éves betegén, ez napokig nem történt meg. Mire eljutottak a tesztelésig, a férfi majdnem meghalt.

Egy 67 éves férfi és felesége törökországi körutazáson vett részt még akkor, amikor hivatalosan nem volt az országban fertőzés. Nem tudni, hogy ennek köze volt-e az esethez, viszont a férfi múlt hét hétfőn már olyan betegen feküdt otthon, hogy a háziorvosa a protokoll szerint koronavírus-tesztelést igényelt a központban.

A férfit, akinek olykor 40 fokos láza volt, addig is lázcsillapítóval és antibiotikummal kellett feleségének kezelnie.

A család a háziorvos igénylése ellenére hiába várta a segítséget, senkit nem küldtek a teszt elvégzésére. Végül saját maguknak kellett betelefonálniuk a Szent László kórházba, ahonnan szerda éjfélkor kiküldtek egy mentőt,

de az nem vitte el, mert közben a kórház immunológusa úgy ítélte meg a tüneteket, hogy azok nem koronavírusra utalnak.

A férfi három órával később már elkezdett félrebeszélni, ekkor felesége felhívta az ügyeletet, ahonnan „szabályszerűen elhajtották” azzal, hogy hívja a mentőket. Így is tett, és ez a hagyományos mentő már elvitte beteg férjét, aki

rögtön intenzív osztályra került, kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg nála és a koronavírus-tesztje is pozitív lett. A keringése összeomlott, lélegeztetőgépre kellett tenni.

A riport szerint a feleségét azóta sem kereste senki, tesztet sem végeztek rajta, holott bizonyítottan egy fertőzött személy közvetlen közelében élt. Ezért saját maga döntött a karantén mellett, otthonát nem hagyja el.

(alfahir.hu/RTL Híradó)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares