Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Tegnap további három felnőtt és egy gyermek háziorvosi praxis kapta meg a város adományát.

Tegnap folytattam a védőmaszkok kiszállítását a vásárhelyi alapellátó orvosok rendelőibe. Este a Központi Orvosi Ügyeletet Hódmezővásárhely M. J. Város polgármestere is meglátogatta (persze nem betegként, hanem adományozóként), és orvos alpolgármesterével együtt tájékozódott a jelenlegi speciális helyzetben az ügyeleti ellátás rendjéről, sajátosságairól

közölte dr. Berényi Károly alpolgármester, gyermek háziorvos.

A Kínából megrendelt és a Polgármesteri Hivatalba megérkezett 20 000 db sebészi maszkból, első lépésben a város háziorvosai kapnak 150 db-ot praxisonként. Ez a 4 800 maszkot jelentő mennyiség előreláthatóan 3 hónapra oldja meg az alapellátó egészségügyi személyzet (orvos és asszisztens) légúti védelmét. A szájmaszkok mellé praxisonként 5 db fejvédő maszkot is biztosít az önkormányzat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares