Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Polgármesteri Hivatal vasárnap este 2 koronavírus-fertőzött hódmezővásárhelyiről kapott értesítést, ezt jóval azután, hogy a helyi sajtóban már megjelent a hír – írja a hódmezővásárhelyi koronavírus tájékoztató oldal.

Az elmúlt héten 53 személy volt hatósági karanténban, 46 helyszínen, rendőrségi intézkedések 99 esetben történtek a kijárási korlátozások be nem tartása miatt, egy helyszíni bírság is született. Hétvégén 8 figyelmeztetés és egy szabálysértési feljelentés történt kijárási korlátozás megszegése miatt.

Hétvégén a polgármesterek felelőssége volt az esetleges szigorítások bevezetése hétvégére, Hódmezővásárhely, hasonlóan Makóhoz, nem szigorított.

A kirándulóhelyek látogatottságát próbálták visszafogni, ez sikerült is, figyelmeztető táblákat és plakátokat helyeztek ki, és a közterület-felügyelők, illetve a rendőrök is készben álltak arra, hogy visszafordítsanak látogatókat, de erre nem volt szükség.

A másik intézkedés, amit bevezettek az a piac, illetve a boltok látogatása során ajánlott maszkviselés. A piac esetében van hatáskörük előírni a kötelező maszkviselést, ennek érdekében a hétvégén 1000 db egyszer használatos sebészeti maszkot, és mintegy 100 darab textilmaszkot osztottak szét.

Védőfelszerelések tekintetében:

  • 2750 db védőmaszkot osztottak szét a házi- és gyermekorvosoknak,
  • 2000 db védőmaszkot adtak az önkormányzat és a városi cégeknél dolgozóknak,
  • 300 hajvédős maszkot osztottak a Hód-Menza és az egészségügyi alapellátásban dolgozóknak,
  • adományba kaptak tegnap 500 db maszkot,
  • lelkes önkéntesek már 1-2000 mosható textilmaszkot szétosztottak a városban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares