Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Munkahelyeket teremt a kormány, hogy majd valamikor legyen munkája azoknak az albérletben élőknek, akik most nem tudják a válság miatt tovább fizetni lakhatásukat. Lényegében ezt válaszolta minisztere helyett Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a jobbikos Farkas Gergely kérdésére. 

Az ellenzéki politikus annak a több tízezer embernek a problémájáról tett fel azonnali kérdést a parlamentben, akik a válság miatt elvesztették munkájukat, és így lakhatásuk is veszélybe került, hiszen nem tudják tovább fizetni albérletüket.

Mi nem segélyt szeretnénk adni az embereknek, hanem munkát

– válaszolta Schanda, aki szerint a kormány feladata, hogy a válság miatt megszűnő munkahelyek helyett újat teremtsenek, de konkrét lépéseket az érintettekkel kapcsolatban nem ismertetett, csupán annyit mondtak, hogy foglalkoznak az üggyel.

Az albérlő beszélje meg a fizetési nehézségeket, az átütemezést a főbérlővel

– ezt javasolta az államtitkár az érintetteknek. A gondolatmenet már ismerős lehet: a kormány az iskolabezárások elrendelésénél bízta ugyancsak a munkáltatókra azt, hogy a gyermekével otthon maradó szülő miképp intézi el, hogy ne kelljen munkába járnia.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares