Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Már tavaly is nagy sikernek övendett az a pályázat, amelyben az önkormányzat építőanyagot adott a lakosoknak járdaépítésre ingyen, amennyiben vállalják, hogy házaik előtt megújítják a járdát. Ez folytatódik idén is a városban.

Az Önkormányzat az utcai járdák újjáépítéséhez építőanyagot (homok, homokoskavics és cement) biztosít, amennyiben az ingatlantulajdonos vállalja, hogy saját ingatlana előtt a meglévő járdát felbontja, a törmeléket elszállítja és az új járdát megépíti. A pályázók közül előnyben részesülnek azok, akik egy-egy utcában összefogva nagyobb járdaszakasz megépítését vállalják együttesen, azonos időben.

A pályázati adatlap ide kattintva érhető el. Ennek beadási határideje 2020. május 30., a járdának november 15-ig kell elkészülnie.

Pályázni kizárólag járdára lehet, kapubejáró építéséhez építőanyagot nem tudnak biztosítani. A pályázatok érkezési sorrendben bírálják el.

Tavaly több mint 200 ingatlan előtt újult meg a járda összesen 3,5 kilométer hosszúságban. A városvezetés 40 millió forintot szánt erre a célra. 2019-ben 600 köbméter homokot, 600 köbméter kavicsot, 1200 mázsa cementet és 25.320 darab térkövet adtak a lakóknak.

(Fotó: hodmezovasarhely.hu/2019)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares