Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

“Nekünk nem volt szükségünk fürkészekre meg portyázókra. Több jobbikos tagtársunk is munkavédelemmel foglalkozik, rajtuk keresztül szereztünk be első körben 10 ezer maszkot, amit a Jobbik országgyűlési képviselői osztanak szét országszerte, a tagjainkkal közösen” – fogalmazott az Alfahír érdeklődésére Jakab Péter, miután a Facebook-oldalán számolt be a pénteki védőmaszkosztásról.

Elmondta, reggel 7 órakor kezdte az osztást Miskolcon a munkába indulók részére.

“Örömteli volt látni, hogy a lakosság nagyon felelősen áll hozzá a védekezéshez, felelősebben, mint a kormány. Kivétel nélkül mindenki elfogadta a maszkot, sokan azonnal fel is tették, kifogásolva, hogy a kormány Észak-Macedóniától Boszniáig osztogatja, épp csak a magyar lakosságnak nem jut belőle”

– fogalmazott a Jobbik elnöke, hozzátéve:

az emberek szeretnének már túl lenni ezen az egészen, ehhez várnának a kormánytól segítséget, egyelőre hiába.

A kormányzat továbbra sem hajlandó őszintén beszélni az országba milliószámra érkező védőfelszerelésekről, és csak írásbeli kérdésekre adott államtitkári válaszból tudhatjuk meg, hogy továbbra sem szerepel az Orbán-kormány céljai között a magyar lakosság védőmaszkokkal való ellátása.

Érthetetlen a kormány tétlenkedése

– reagált minderre Jakab Péter.

“Orbán Viktor nemrég azt mondta a parlamentben, hogy mindenki hordjon maszkot, de senkinek nem tudja garantálni, hogy kapni is fog. Márpedig pont ez lenne a kormány dolga: garantálni az emberek biztonságát, amihez elvileg rendelkezésre is áll több mint 70 millió maszk. Valahol. Egy biztos, a Jobbik épp a lakosság védelmében nem várhatott tovább. Itt most nem történelmi bejelentésekre van szükség, hanem tettekre, ezért kezdtük el magunk a maszkok osztását”

– közölte a politikus.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá