Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Megerősítette a Continental azt az értesülést, mely szerint a cég leépítésbe kezdett Nyíregyházán.

A cég ugyanakkor közölte, hogy nem a koronavírus-járvány miatt küldték el az embereket, hanem amiatt, mert az ott gyártott hűtő-fűtő rendszerekre jelentősen csökkent a kereslet. A rendszerek gyártása szeptember végéig szűnik meg Nyíregyházán, de a gyár nem áll le, ugyanis más termékeit tovább gyártja.

A leépítés összesen 127 embert érint, köztük 109-en voltak szerződéses munkaviszonyban.

A hűtő-fűtő rendszerek iránti kereslet 2018 óta jelentősen csökkent, mivel a jelenlegi trend alapján, az autóipar folyamatosan áll át az elektromos autók gyártására. A cég szerint emiatt nem tudtak az utóbbi időben megfelelő nyereségre szert tenni, ezért reagálniuk kellett.

A nem megfelelően kihasznált gyárakkal nem tudnak versenyképesen működni, ezért vonják össze a kiemelt gyárakban a mennyiségeket és a termelést

– indokolta a leépítést a Continental, amely idehaza több mint 8 ezer embert alkalmaz jelenleg is.

(alfahir.hu, fotó: MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares