Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Szeretnék megkérni minden lakost, hogy a minél hatékonyabb védekezés céljából, ha elhagyják otthonaikat, a szájmaszkokat ne hagyják otthon, ne a zsebükben tartsák, hanem rendeltetésszerűen, orrukat, szájukat eltakarva hordják – kéri Dr. Debreczeni István polgármester.

Fokozottan ügyeljünk arra is, hogy a maszkok, amennyiben lehetséges, mindig fertőtlenítve, átvasalva legyenek használva. Ezen kívül továbbra is szíveskedjenek az utcán, boltokban egymástól a legalább 1,5 méteres távolságot tartani – tette hozzá.

Felhívásában egy követendő példát is kiemelt: Barta Józsefné Manyi néni szájmaszkban, gumikesztyűben, a korosztályának kijelölt idősávban ment elvégezni a bevásárlást Laci boltjánál. Bár az ő elővigyázatossága nem meglepő, hiszen több évtizedet dolgozott az egyészségügyben.

A veszélyhelyzeti időszak fennállása óta az önkormányzat folyamatosan tisztítószer utánpótlással látja el a csanádpalotai intézményeket. Csütörtökön például a Naplemente Idősek Gondozóház vezetőjének juttatott el csomagot a polgármester (kiemelt fotón.) 

Szintén csütörtökön 1.500 db szájmaszkot szereztek be, melyeket a következő önkormányzati újsággal együtt, steril csomagolásban juttatnak el a lakosság részére.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares