Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az Index információja szerint a Makói József Attila Gimnáziumban három osztály helyett csak kettő indulhat el szeptemberben. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központot és a Klebelsberg Központot egyelőre hiába keresték.

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ vezetője több – a központ alá tartozó – intézmény igazgatóját is arra utasította, vágják vissza a létszámot, így azok a diákok, akik a már kihirdetett felvételi eredmények alapján azt hitték, biztos a helyük szeptemberben, jövő hét elején szembesülhetnek a döntéssel – értesült az Index.

Hasonló a helyzet Makón, Szentesen és Csongrádon.  Az igazgatóktól először itt is a felvettek listáját és pontszámait kérték be, pár nappal később, április 24-én pedig egy táblázatot kaptak vissza az engedélyezett létszámmal. Az Index információja szerint így a Makói József Attila Gimnáziumban és a Csongrádi Batsányi János Gimnáziumban is három osztály helyett csak kettő indulhat el. A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban a március 12-én kihirdetett eredmények alapján összesen 28 gyerek tanulhatott volna szeptembertől, a döntés miatt 11 diákot viszont arról értesítenek majd, hogy mégsem járhat ide és csak 17 diákkal indul az osztály.

Egyik gimnáziumi forrásuk elmondta, hogy a fenntartó a drasztikus döntést azzal indokolta, hogy így „emelkedhet az oktatás színvonala”. Ő pedagógusként azt mondja

„azzal nem is lenne baj, hogy csökkentik a gimnazisták számát, hiszen kevesebb a gyerek, és kevesebb a tehetséges gyerek is, valóban csökken a színvonal, de egy ilyen döntést akkor sem április végén kell meghozni. Az a rengeteg munka, amit a felvételikbe és az iskola népszerűsítésébe fektettünk, mind kárba veszett.”

A felvett diákok többsége, akiket a fenntartó döntése miatt tehát mégsem vesznek fel a középiskolákba, a jövő hét elején kaphatja meg a levelet, de van olyan szülő, aki már tudja, hogy gyereke így elbukta a felvételit.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares