Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ma már tiltott az exportja annak a Hybribio Biotech gyártotta koronavírus-gyorstesztnek, melyből március végén 30 ezer darabolt vásárolt Magyarország – írja a Direkt36 a 444-en. A tényfeltárók emlékeztetnek, a koronavírussal kapcsolatos estközök exportját Kína kétszer is változtatta:

  • április 1-től csak azok a cégek szállíthattak külföldre a koronavírus kezeléséhez használt orvosi eszközöket, amelyek felkerültek a National Medical Product Administration (NMPA) nevű szervezet listájára;
  • április 26-tól azok a cégek is exportálhatnak, amelyek nincsenek rajta az NMPA listáján, de rendelkeznek a szükséges külföldi tanúsítványokkal.

Csakhogy

a Hybribio Biotech egyik engedélyezett listán sem szerepel

– írja a Direkt36. A cég honlapján szereplő fotó alapján úgy tűnik, a 30 ezer gyorsteszt egy márciusi közbeszerzés keretében érkezett hazánkba. A Direkt36 kérdéseire sem az operatív törzs, sem a Külügyminisztérium nem árulta el, hogy a felhasznált teszteket mely gyártóktól és mennyi pénzért szerezték be.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá