Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Szegedi Törvényszék nem jogerős ítéletében az alperes, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése 229/2020. (II.28.) Kgy. határozatát megsemmisítette – közölte honlapján a törvényszék. Mindez azt jelenti, hogy első fokon a fideszes önkormányzati képviselő, Cseri Tamás nem összeférhetetlen.

Az ügy előzménye, hogy Krupiczer Ferenc, ellenzéki képviselőt méltatlannak találta mandátumára a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. Az indoklás szerint Krupiczer ugyan időben megszüntette a Rádió Color adását, ezért az összeférhetetlenséget rendezte, viszont nem tájékoztatta időben a közgyűlést. Hogy ez Cseri Tamással is előfordulhatott, arra pont ő maga hívta fel a figyelmet, amikor képviselőtársát, Krupiczer Ferencet feljelentette a kormányhivatalnál.

A hódmezővásárhelyi közgyűlés megállapította, hogy „A vásárhelyi ellenzék hangja” c. újság sajtótermék, a fideszes képviselő pedig médiatartalom-szolgáltatónak minősül, azaz összeférhetetlen. A közgyűlés döntése szerint méltatlan is, mert nem jelezte a megadott határidőn belül a közgyűlésnek.

Április 30-án honlapján a következőket írta a Szegedi Törvényszék Sajtóosztálya:

A törvényszék ítéletében megállapította, hogy a felperes által nyújtott szolgáltatás nem gazdasági jellegű, mert a tevékenység nem üzletszerű, és annak önálló gazdasági jellege is hiányzik, így nem tartozik a médiaszabályozás hatálya alá. Ebből következően a lap megjelenése nem minősül médiaszolgáltatásnak és a felperes az alperes állításával szemben nem minősül Mötv. 36. § (1) bekezdés i) pontja szerint médiatartalom-szolgáltató természetes személynek.

 

Jogszabályba ütköző módon állapította meg tehát az alperes, hogy a felperessel szemben összeférhetetlenségi ok áll fenn, amelyre tekintettel a bíróság a határozatot megsemmisítette.

A hodpress.hu információi szerint a hódmezővásárhelyi önkormányzat fellebbezni fog az ítélet ellen.

Cseri Tamás fideszes önkormányzat képviselő múlt héten azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy lemondott a frakcióvezetői posztjáról, a lapszerkesztésről és visszavonult netes felületéről is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares