Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta annak a férfinak az ügyében, aki szexuális cselekményt végzett volt élettársa 8 éves gyermekével – adta hírül honlapján az ügyészség.

A Szegedi Törvényszék nem jogerős ítéletében 9 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte azt a nyugdíjaskorú nagylaki férfit, aki 2016 ősze és 2017 februárja között több alkalommal szexuális cselekményt végzett a volt élettársa 8 esztendős fiú unokájával, melynek következményeként a kiskorú sértettnél súlyos pszichés trauma jött létre. A terhelt felelősségre vonására azt követően került sor, hogy a kisfiú a vele történtekről beszámolt a tanárának.

Az elsőfokú ítélettel szemben a vádlott és a védője jelentett be fellebbezést felmentés, illetve a kiszabott büntetés enyhítése érdekében.

Az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a bejelentett jogorvoslatokat nem ítélte alaposnak, mert megítélése szerint a törvényszék ítélete megalapozott, és a kiszabott büntetés is arányos.

A fellebbezések tárgyában a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

(ugyeszseg.hu, fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá