Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A PETRA (Perspektíva Integráció Szolgáltatásfejlesztés Hódmezővásárhely Modellprogram) a társadalmi integrációt erősíti, mindazon sérülékeny csoportok esélynövelését szolgálják, akik önerőből nehezen jutnak olyan szolgáltatásokhoz, amelyek a tudásalapú gazdasági környezetben nagyobb esélyt jelentene számukra. Most 50 család bevonásával indul a program és 12 hónapon keresztül tart.

A program konkrét szolgáltatásai kiegészítik, erősítik a városi szolgáltató rendszerek, intézmények munkáját, de nem csak egy-egy ágazathoz kötődnek. Átfogó szemlélettel helyet kap benne az egészséges életmód korszerű gyakorlatainak terjesztése, a preventív családtervezés népszerűsítése, a bölcsődés, óvodás korosztály érési-fejlődési mutatóinak javítása.

A PETRA-program, a hátránykompenzációban új, hathatós és mérésekkel, vizsgákkal igazolható eredményességgel kívánja bevezetni az angol nyelvi készségfejlesztő csoportot, illetve a művészeti tehetségfejlesztést.

Oktatási szakemberek vezetik a speciális csoportfoglalkozásokat, a gyerekek egyéni tanulási folyamatait pedig kiképzett mentorok követik. A mentorok segítik az iskolás korcsoportban tevékenykedőket és igyekeznek kiküszöbölni a lemorzsolódást.

Az egy éves „próbaüzem” 50 család intenzív bevonását vállalja fel. A belépni kívánó családok saját szükségleteiket figyelembe véve választhatják ki a gyermekek számára leginkább szükséges támogató szolgáltatást.

Jelentkezőket a program honlapján várnak, részleteket is itt találhat: petraprogram.net.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares