Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A hétvégén hat esetben indult büntetőeljárás ittas gépjárművezetőkkel szemben Csongrád megyében. Az egyik sofőr ráadásul a megengedett sebességhatár csaknem kétszeresével közlekedett.

A rendőrök Hódmezővásárhelyen háromszor, Szegeden kétszer, míg Szentesen egy alkalommal indítottak büntetőeljárást ittas járművezetőkkel szemben 72 óra alatt. A megye útjain összesen 17 baleset történt a péntektől vasárnapig tartó időszakban, amelyeknek több mint kétharmada személyi sérülés nélküli volt.

A Csongrád megyei rendőrök folyamatosan ellenőrzik a sebességhatárok betartását a közlekedésbiztonság javítása, illetve a szabálytalankodók kiszűrése érdekében. Több útszakaszon is mért a traffipax az elmúlt hétvégén. Ez idő alatt 93 szabálytalankodóról készült képfelvétel, közülük többen jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt.

Volt olyan autós, aki a megengedett 90 helyett 174 km/órával hajtott az 55-ös számú főúton Ásotthalom közelében. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei 2020. május 10-én délelőtt állították meg a járművet. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a gépkocsit vezető férfi szeszes ital fogyasztását követően vett részt a közúti forgalomban, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt.

A sofőrt a járőrök a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Vezetői engedélyét a rendőrök bevonták és a sebességtúllépés miatt közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares