Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat” – ezt az egyetlen mondatot írta hozzá Hadházy Ákos posztjához Csóka-Szűcs János, a gyulai Kossuth Kör vezetője amikor azt megosztotta a „gyulai cenzúramentes csevegő” nevet viselő Facebook-csoportban. A rendőrök szerda hajnalban vitték be – tájékoztat a Magyar Narancs. (Kiemelt fotó: Csóka-Szűcs János és Cseh Katalin / Csóka-Szűcs János/Facebook.com.)

A két járőrkocsival érkező rendőrök azt közölték Csóka-Szűccsel, hogy rémhírterjesztés bűncselekmény gyanúja miatt előállítják. Ezután házkutatást tartottak, és videón mindent rögzítettek, sőt lefoglalta Csóka-Szűcs mobiltelefonját és számítógépeit. Közlésük szerint

a rémhírterjesztést az április 20-án, a fenti csoportban közzétett bejegyzéssel követte el.

Ezen a napon ugyanis Gyulán is tiltakoztak Kásler Miklós átszervezési rendelete ellen (a kórházaknak mindössze egy hétvégéjük volt végrehajtani több kórházban ápolt beteg hazaküldését), mellyel Hadházy Ákos független parlamenti képviselő budapesti, Clark Ádám téri akciójához csatlakoztak. A gyulai eseményről Hadházy is beszámolt a Facebookon.

Ezt a bejegyzést osztotta meg a csoportban Csóka-Szűcs, hozzátéve azt az egy mondatot:

Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat.

A rendőrség szerint ez a mondattal a Kossuth Kör elnöke „a veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát.” Csóka-Szűcs négy órát volt a rendőrségen. Mint a narancs.hu írja, azt követően engedték ki, hogy az őt kihallgató nyomozó megkérdezte, kivel szeretne beszélni, Csóka-Szűcs pedig a Momentum két európai parlamenti képviselőjét, Cseh Katalint és Donáth Annát nevezte meg, s mindvégig ragaszkodott ügyvédhez.

A Magyar Hang megszerezte az eset rendőrségi jegyzőkönyvét, melyet a személyes adatok kitakarásával közreadtak:

Csóka János jegyzőkönyve – PDF

Csóka-Szűcs esete rövid időn belül a második eset, mikor véleményük miatt vegzál a rendőrség kormánykritikusokat. Tegnap egy 64 éves férfit vittek be a közösségi médiában közzétett véleményük miatt, az ügyészség azonban az ő esetében már kijelentette, szó sincs rémhírterjesztésről.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá