Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A teljhatalom hétfői visszaadására szólította fel a Jobbik Orbán Viktort. Az ellenzéki párt közleményében a miniszterelnök fővárosi enyhítésekről szóló bejelentésére reagált: Itt volt már az ideje, hogy Orbán ne büntesse tovább a budapestieket!

A Jobbik azt hangsúlyozza, hogy ha Orbán Viktoron múlt volna, akkor talán még mindig nyitva lennének az iskolák és a közintézmények, a le- és bezárások kizárólag az ellenzéki követeléseknek köszönhetők. Arról írnak, hogy nem a miniszterelnök, hanem az (sokszor állami feladatokat átvállaló) önkormányzatok és a lakosság nyerte az első csatát a vírussal szemben.

Jakab Péter pártja szerint a budapesti korlátozások enyhítésével egyidőben több teendője is lenne a kormányfőnek az eredményes védekezés érdekében:

  • fordítson még nagyobb figyelmet a budapesti lakosokra és az egészségük megóvására;
  • az országos gyógyintézetekben folyamatosan teszteljék a pácienseket;
  • teszteljenek minden bentlakásos intézményben is, hogy ezzel akadályozzák a járványügyi gócpontok kialakulását.

Továbbra is azt követelik a kormánytól, hogy adja vissza az önkormányzatoknak a védekezésre hivatkozva elvont forrásokat. Mint ismert, korábban a gazdaságvédelmi alapba csatornáztak a települések zsebéből 34 milliárd forintnyi gépjárműadót. Az elvonás miatt több önkormányzat is rendkívül nehéz helyzetbe került. A gazdaságvédelmi alapból péntek este 82 milliárd forintot csoportosítottak át a Budapest-Belgrád vasútvonalra, amelyen Mészáros Lőrinc, a miniszterelnök jóbarátja 300 milliárd forint értékben dolgozhat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares