Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Ismét kikerültek az utcanévtáblák Hódmezővásárhelyen a Hódi Pál utcai mélygarázs fölötti parkhoz – adta hírül a Magyar Kétfarkú Kutya Párt helyi szervezete.

Még 2018 júliusában keresztelte el a névtelen hódmezővásárhelyi közterületet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Szíriusz térnek. Mindezt csak önkényesen, ugyanis egy ilyen eljárás hivatalos lefolytatása sok esetben igen hosszú idő. Az önkormányzat 2019 elején a Csongrád Megyei Kormányhivatal felhívása miatt eltávolította a táblákat, mondván nem a helyhatóság nevezte el.

Hivatalos eljárás ide vagy oda,  a tér nevét a rendőrség is használta: 2019. január 3-án arról adtak hírt, hogy ,,ismeretlenek a Szíriusz téren lámpatesteket döntöttek ki.” A területet a Google térképén is Szíriusz térként találhatjuk:

Pótoltuk az ellopott táblákat. A pótlásnál olyan technológiát használtunk , hogy csak a vakolattal együtt lehet leszedni.. ( szóval ne próbalkozzatok)

– közölte a Kutya Párt múlt hét szombaton.

Maga a Szíriusz a Nagy Kutya csillagkép és az egész éjszakai égbolt legfényesebb csillaga.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares