Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el a letartóztatását annak a helybeli férfinak, aki egy idős, súlyos beteg férfit rabolt ki hétfő délben – írja honlapján az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2020. május 18-án, délben a makói buszállomáson meghallotta, hogy a sértett útbaigazítást kér az ott tartózkodóktól, hogy hogyan tudna eljutni a makói kórházba. A gyanúsított ezután felajánlotta a segítségét az idős, látássérült, fehér bottal járó és mozgásában erősen korlátozott sértettnek, hogy elkíséri a makói kórházba, mivel ő is arrafelé tart.

Miután egy parkba értek, a gyanúsított 400 forintot kért a sértettől, elmondása szerint kenyérre. A sértett megtagadta a pénz átadását, erre a gyanúsított megfogta a sértett felsőtestén keresztben átvetett táskát és abba belenyúlva megpróbálta kivenni a sértett pénztárcáját.

A gyanúsított erőfölényéből adódóan a sértett védekezését leküzdve a pénztárcát eltulajdonította, azonban a védekezés közben azért, hogy bizonyítékot szerezzen a gyanúsított személyére nézve, leszakította a terhelt nyakában levő fehér színű fülhallgatót.

A gyanúsított a cselekmény elkövetését követően a helyszínről elfutott, de a sértett hangos segítségkiáltására a közelben lakók a rendőrséget értesítették, akik röviddel ezt követően a gyanúsítottat elfogták, előállították, majd őrizetbe vették. Az előállítás során megtalálták nála a sértett táskáját és így a kár részben megtérült.

A bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál, vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt az ügyészség a letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére. A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, ezen túlmenően többszörös és különös visszaeső és cselekményét röviddel a korábban kiszabott szabadságvesztés büntetéséből történő szabadulását követően követte el.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a holnapi napon megtartandó ülésen fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares