Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Május első felében mintegy 336 millió forintot költött a kormány a gazdaságvédelmi akciótervet reklámozó óriásplakátokra – derült ki Csárdi Antal LMP-s országgyűlési képviselő közérdekű adatigényléséből, amiről az Index számolt be.

A lap azt írja, az igénylésre adott válaszában a Miniszterelnöki Kabinetiroda közölte, hogy 2020. május 1-16-ig tartó kivitelezési időszakban 4260 darab óriásplakátot rendeltek, ennek költsége bruttó 335 923 033 forint.

Ez még csak részköltség, mint a kabinetiroda írta, a kampány jelenleg is zajlik, így a pontos végösszegről csak a zárás után tudnak tájékoztatást adni.

Emlékeztetnek, az állami megrendeléseket összefogó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH) tavaly év végén 50 milliárd forintot költött kommunikációra, ami kétszer megújítható, tehát újabb 150 milliárd forintos burkolt Fidesz-kampányról van szó.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares