Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Fidesz-szócső makohirado.hu szerint Csanádpalota legújabb ,,bűne”, hogy nyáron drónnal kutatják majd fel az elgazosodott területeket. Tavaly az országban több kormányhivatal így tett, így például a Csongrád megyei is. Egy hónappal ezelőtt Szolnok fideszes polgármestere szintén drónt használt, igaz ő a kijárási korlátozás betartását ellenőrizte – ezek nem érdeklik a magát ,,független közéleti hírportálnak” hazudó oldalt.

,,Megkérjük a tisztelt lakosokat, hogy a lakóhelyükön lévő elgazosodott belterületeket rakják rendbe az elkövetkezendő 1 hónapon belül. A nyáron drónnal felmérést folytatunk ezek állapotáról.”

– írta a Palotai Krónika legfrissebb kiadása. Ehhez kapcsolódóan a makohirado.hu csanádpalotai lakók hozzászólását (?) mellékelte a megjelent írásához.

A szokásosnak nevezhető fake-newsra a következőket tette közzé hivatalos oldalán az önkormányzat:

,,Sokan jelezték, hogy a pollenszezon beálltával nem csak külterületen, de belterületen is rengeteg gyomnövény, többek között a parlagfű is elszaporodott és szórja az allergiások rémálmát. Illetve, szintén lakossági észrevétel volt, hogy a békés együttélés szabályait nem mindenki egyformán értelmezi. Sokan gazdálkodnak a kertjükben és az udvarokon, de a szomszédban elhanyagolt portáról a gaz átterjed a gondozott területre, ezzel megkeserítve a gondozott kert tulajdonosát, és nem utolsósorban rengeteg plusz munkát ad ezzel. Ismét köszönjük a Makó Híradó szemfüles munkáját.”

Hozzáteszik:

,,Megkérnénk a Makó Híradót, hogy ne foglalkozzon Csanádpalotával. Innen pénzt nem kapnak, ha fejre állnak akkor sem! Csanádpalota nem kér a lázítókból, a sutyiban találkozgató hazudozókból.”

Csongrád megye 2018-ban dobogós lett parlagfű fertőzöttségben az országos listán. Tavaly először drónokkal is ellenőriztek: a fotók és a GPS koordináták alapján könnyen és gyorsan beazonosítható a terület és megállapítható a parlagfű-fertőzöttség. Így egyszerűbbé vált a jegyzőkönyv elkészítése. A büntetés mértéke – ami a terület nagyságától és a fertőzöttség mértékétől függ – 15 ezer forinttól 5 millióig terjedhet. Az eljárás során a külterületi ingatlanokon a kormányhivatal, belterületen a települési jegyző az illetékes.

Nem a parlagfű felderítéséhez kapcsolódik, azonban Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere szintén drónt használt – igaz ő a várost figyeltette áprilisban, hogy betartják-e a kijárási korlátozást.

(Fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares