Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Nem kapták meg az ígért 180 százalékos bért, csupán az alapfizetést azok az ápolók, akik a Szent János Kórház Covid-osztályán dolgoznak – írja a 24.hu. Az intézmény koronavírusos betegekkel foglalkozó osztályára több helyről csoportosítottak át ápolókat és orvosokat

A lap értesülései szerint

az áprilisi munkáért járó fizetések nettó 109 és 150 ezer forint között mozogtak.

A karanténba került ápolók ráadásul áprilisra még 100 százalék táppénzt kapták, azonban a májusi utaláskor derült ki, hogy nem 100, csak 60 százalék jár nekik, ezért a kórház a különbözetet levonta. Továbbá – ahogy arról korábban mi is beszámoltunk – a veszélyhelyzet idejére átmenetileg megszűntek a kiegészítő jövedelemszerzési lehetőségeik is.

A lapnak nyilatkozó ápoló pótlékok és a túlórapénz iránti érdeklődésére a kórház azt ígérte, hogy a következő havi fizetésével utalják majd, utólag, ahogy az ígért 180 százalékos fizetést is.

A lap megkeresésére a Szent János Kórház azt írta, a 100 százalékos táppénzre való jogosultság megállapítása a kórháztól független, arról országosan egységesen az egészségbiztosítási törvény rendelkezik.

Amennyiben a hatóság a beérkezett dokumentumok alapján lefolytatott vizsgálata keretében megállapítja, hogy a foglalkozási megbetegedés jogszabályi feltételei fennállnak, az állam gondoskodik a különbözet kifizetéséről. A jogosultság attól függetlenül fennáll, hogy a munkavállaló a karantén idején megfertőződött-e az új típusú koronavírussal, vagy sem.

Hozzátették, a munkatársak benyújtották táppénz-kiegészítés iránti kérelmüket, és most várják a hatósági vizsgálat eredményét.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares