Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Hiába szólt miniszteri rendelet arról, hogy a kórházi ágyak 60 százalékát fel kell szabadítani a koronavírus-járvány miatt, Kásler Miklós szerint ez nem jelenti azt, hogy ő tehet arról, ha súlyos betegeket is hazaküldtek.

Miután több olyan eset is bejárta a sajtót, melyek szerint a kórházból való hazaküldés után hunyt el egy-egy beteg, értelemszerűen felépült az a kritika, hogy a mindvégig túlzónak tűnő miniszteri rendelet következményeiről van szó.

Főleg, mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma irányából olyan szigorú nyomásgyakorlást helyeztek a kórházi vezetőkre, mint például az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgatójának, Cserháti Péternek leváltása, amiért nem küldtek elég beteget haza.

Kásler Miklós viszont hétfőn az alákérdezős stílusa miatt teljesen szürreális hatású, saját gyártású interjúműsorában arról beszélt, hogy őt köti a hippokratészi esküje, így minden miniszteri utasítást ennek fényében adott ki azzal a gondolattal, hogy valamennyi beteget el kell látni aki életveszélyben van, vagy egészségkárosodás kockázatának lehet kitéve.

Majd egyenesen az orvostársadalomra tolt minden felelősséget:

„Nyilvánvalóan százmillió orvos-beteg találkozót nem én bonyolítok le, hanem az orvosok. Ők döntöttek tehát, saját felelősségük rajta. Aki nem követte az utasításokat, nem volt összhangban saját hippokratészi esküjével”

– fogalmazott az Emmi minisztere a műsorban, amire egy jó nagy, helyeslő bólintást kapott az interjú készítőjétől:

Így kell egyetérteni a főnökkel:

Kásler azt mondta, ha bárki úgy érzi, hogy nem kapta meg a megfelelő ellátást, forduljon a kórház főigazgatójához, a betegjogi képviselőhöz vagy jelentkezzen a minisztériumnál.

A tárca vezetője reagált a felszereléshiányra is, szerinte az egészségügyi dolgozók és a szociális ellátásban lévő személyek mindvégig megkapták a szükséges védőfelszereléseket.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares