Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A kopjafát Szügyi László, helyi lakos, képviselő faragta. A talapzatot Kovács Sándor, a tartószerkezetet ifj. Deli István, szintén helyi lakosok készítették – számolt be róla a Kelemen László Művelődési Ház. Dr. Debreczeni István polgármester az összefogás fontosságáról beszélt a trianoni megemlékezésen.

Június 4-én 19:00-kor rendezték meg Csanádpalotán a trianoni diktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából a városi megemlékezést. Felavatták az évfordulóra készült kopjafát, valamint fáklyagyújtással és koszorúzással is emlékeztek.

Dr. Debreczeni István beszédében kifejtette: ,,az a nép, nemzet, amely nem tanul az elkövetett hibákból, újra és újra súlyos árat fog fizetni.” A polgármester minden lakó nevében megköszönte azoknak a munkáját, akik az emlékmű készítésében részt vettek.  – Ez a kopjafa valamennyi csanádpalotainak és magyar embernek készült – fűzte hozzá, majd felidézte Gróf Széchenyi István szavait: szómagyar, akik csak szép szavakat mondanak ölbe tett kézzel, de minden magyar, akik a munkából is kiveszik részüket.

A városvezet szerint Csanádpalotán szükség van azon emberek összefogására, aki tenni akarnak a városért; bízik benne, hogy azok kerülnek többségbe, akik a jót, szépet akarják.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares