Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mint arról beszámoltunk, a Hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola fenntartói joga átkerült az Árpád-házi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációja részére.

A Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata a tankerülettel egyeztetve megtudta, hogy az iskolába járó gyerekek szüleit bevonták a döntésbe, hogy átkerüljön-e az iskola egyházi fenntartásba. Eszerint 391 kiküldött szavazólapból 319 beérkezett szavazat alapján, 42 nem szavazattal, 277 igen szavazattal járultak hozzá a szülők ahhoz a döntéshez, hogy a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola egyházi fenntartású legyen.

Tegnap a polgármesternél jártak a vásárhelyi Domonkos rendi nővérek, akik immár hivatalos fenntartói az általános iskolának.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares