Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mucsi Tamás, makói ellenzéki önkormányzati képviselő szerint a legtöbb helyen a korosztályok eddig is találkoztak az enyhítések következtében, így indokolatlan fenntartani a korlátozást. A petíciót itt lehet aláírni.

A vészhelyzet felfüggesztésével egyidejűleg a tervek szerint nem szűnnek meg a vásárlási korlátozásra vonatkozó szabályok.  Tekintettel arra, hogy a legtöbb helyen a korosztályok eddig is találkoztak az enyhítések következtében, így indokolatlan fenntartani a korlátozást, nehéz helyzetbe hozva a vásárlókat és vállalkozókat egyaránt.

– olvasható a petíció leírásában. Az idősávok megszüntetését a piacokon, élelmiszerüzletekben, gyógyszertárakban és drogériákban kérik.

Az aláírásgyűjtés a mai napon, június 7-én kezdődött. A támogatók, – a teljesség igénye nélkül, – a következőkkel indokolták aláírásukat:

  • ,,Felesleges korlát, ha mindenki visel maszkot, tartja a távolságot és be van tartva az üzletben előírt maximális létszám, akkor semmi értelme az időkorlátnak.”
  • ,,Feleslegesnek tartom az idősávot,amikor minden rendezvényre a fiatalok és idősek korlátozások nélkül mehetnek.Maszk nélkül!”
  • ,,Aláírom mert nincs rá szükség”
  • ,,Az idősávos vásárlás értelmetlen, életszerűtlen, felesleges.”

Az elmúlt napokban közzétettünk egy szavazást a Csípős facebook oldalán a makói piac működésével kapcsolatban. A 120 szavazó közül 105 jelezte azt, hogy nincs szükség továbbra is a korlátozásokra a makói piacon és mindössze 15-en kattintottak arra, hogy igen.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá