Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A kormány alapos mérlegelést követően júliusban fogja eldönteni, hogy megtarthatók-e az augusztus 20-ai rendezvények – közölte Dömötör Csaba államtitkár Sebián-Petrovszki László DK-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

Az államtitkár azt írta, amennyiben a járványhelyzet megengedi, a kormány a tervek szerint egy többnapos, a főváros több pontján zajló Szent István-napi programsorozattal kíván tisztelegni az államalapítás előtt.

„Ennek részeként Európa legnagyobb fény- és tűzijátékával készülünk, amely a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható.”

Az idei eseménysorozat kiemelt célja továbbá az is, hogy fellendítse a járvány által leginkább sújtott belföldi turizmust – árulta el Dömötör Csaba, hogy milyen előnyökkel számolnak még a rendezvénnyel kapcsolatban.

Az azonban továbbra is kérdéses, hogyan lenne garantálható egy akár több százezer embert megmozgató program biztonságos megszervezése a koronavírus-járvány enyhébb, de továbbra is fennálló időszaka alatt.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares