Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Jókor címmel kapnak magazint a nyugdíjasok, a negyedévente megjelenő kiadvány első számát a napokban vehetik kézbe.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott azt mondta, az Idősek Tanácsa kezdeményezte egy olyan „hiteles tájékoztató kiadvány” megjelentetését, amely a legfontosabb közérdekű információkat tartalmazza a nyugdíjasoknak. A magazin az államkincstár kiadásában, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Idősek Tanácsa és a Miniszterelnöki Kabinetiroda együttműködésében jelenik meg.

Mészáros József, a Magyar Államkincstár elnöke ismertette: 2 millió 130 ezer példányban jelenik meg a magazin, és a Magyar Posta közreműködésével juttatják el az időseknek. Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja azt mondta, azért javasolták a tájékoztató újság kiadását, mert sokszor téves információk jelentek meg az időseket érintő ügyekben. Példaként említette, hogy idősek azért estek pánikba, mert valahol azt olvasták, csökkentik vagy megadóztatják a nyugdíjukat. Kell egy olyan fórum, ahol az ilyen téves hírekre azonnal lehet reagálni, tette hozzá.

A 16 oldalas magazin első számában Orbán Viktor miniszterelnök köszönti a nyugdíjasokat, ez alatt pedig – derül ki a Hvg.hu cikkéből – egy féloldalas „Magyarország kormánya megbecsüli az időseket” felütésű kormányzati hirdetés kapott helyet. Olvasható lapban interjú Novák Katalin családügyi államtitkárral is. Egy visszaküldendő szelvényen pedig a Rogán Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda kéri el az idősek adatait a későbbi kapcsolattartáshoz, dacára, hogy a lap kiadója nem a minisztérium, hanem a Magyar Államkincstár. A címlapon Trokán Péter színművész látható.

(MTI nyomán)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares