Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

A promenad.hu internetes portálon 2018. szeptember 9. napján “Rejtőzködő Vásárhelyi milliomosok – a Szabó család” címmel cikket jelentetett meg, majd ugyanezt szórólap formájában terjesztették a hódmezővásárhelyi háztartásokban, melyben hazugságok sorát leírva rágalmaztak bennünket és képmásainkat ellopva megsértették személyiségi jogainkat – közölte az érintett hódmezővásárhelyi Szabó család. A héten kézhez vették a Kúria jogerős végzését arról, hogy mindenben helybenhagyja a Szegedi Törvényszék és Ítélőtábla korábbi első és másodfokú ítéleteit és azokat hatályukban fenntartja. (Kiemelt fotó: egy tábla a 2018-as, Szabó család melletti szimpátiatüntetésről.)

Az immár a Kúria által is megerősített ítélet és indoklás szerint:

  1. a cikk témája nem közügy, az elkövetők nem tisztelték a magánélet védelméről szóló 2018. évi LIII. törvényt, jogtalanul ismertették magán- és családi életünket, jövedelmi-vagyoni viszonyainkat. Az, hogy korábban felvállaltuk a polgármester melletti támogatásunkat önmagában nem jelenti azt, hogy a politikai közélettel kapcsolatba hozhatóak lennénk.
  2. az elkövetők valótlanul állították, hogy ifj. Szabó Márton Hódmezővásárhely környékén több száz hektár földterületen gazdálkodik.
  3. valótlanul híresztelték, hogy a földterület összértéke 1 milliárd Ft körül mozog
  4. valótlanul híresztelték, hogy évente minimum 50-70 millió Ft-ot hoz a konyhára.
  5. a rólunk készített fényképek hozzájárulásunk nélküli megjelentetésével megsértették a képmáshoz fűződő személyiségi jogainkat,
  6. a cikkben valótlanul állították, hogy a Media Markt üzlethálózatán belül köztudott Szabó János aktív és leplezetlen politikai elkötelezettsége.
  7. valótlanul híresztelték, hogy Szabó János folyamatosan igyekszik a munkatársai körében is terjeszteni politikai elkötelezettségét.
  8. az elkövetőket a perköltség megfizetésére kötelezte.

A család közlése szerint ezzel a peres eljárás első szakasza jogilag véglegesen lezárult. Az eddigi perköltségek egy részét – 424.476 Ft-ot – már meg is térítették. A jogerős ítélet képezi alapját annak, hogy a továbbiakban anyagi kártérítéssel is felelősséget viseljenek az elkövetők. Ennek érdekében megindították a végrehajtási eljárást a promenad.hu szerkesztősége ellen, folytatják a becsületsértési pert Hegedűs Zoltán, valamint kártérítési pert Pintér M. Lajos és Megyeri József, a promenád fő- és felelős szerkesztője ellen.

Bár a jogszabályok alapján soron kívüliséget kellett volna kapnia perünknek, majdnem két év után kaptuk meg a jogerős ítéletet. Így csorbult azon jogunk, hogy méltányos időn belül záródjon le a per. Itt a strassbourgi bíróság az illetékes. Megtesszük a szükséges lépéseket.

 

Arra biztatunk minden hasonló jogsérelmet elszenvedett honfitársunkat, hogy tartsanak ki jogaik mellett, mivel a hatalmasok arra játszanak, hogy az áldozatok nem fogják bírni türelemmel és költségekkel viselni a hosszú eljárást.

 

A Szabó család mindig ki fog állni gondolattal, szóval, cselekedettel mind a maga, mind a mások igazsága mellett – következményektől függetlenül. Ezt a „nem félünk, mert demokraták vagyunk” életfelfogásunk determinálja.

– írta id. Szabó Márton, ifj. Szabó Márton, Szabó János és Szabó Ferenc.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares